VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

948ff382-26be-476b-89a4-c6658bef78e7

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Vrijstelling BPM verdwijnt vanaf 2025

do 29 sep 2022

​Tijdens Prinsjesdag 2022 is bekend geworden dat de BPM-vrijstelling vanaf 2025 wordt afgeschaft. Het gaat om bestelauto's met een fossiele verbrandingsmotor. Voor bestelauto's zonder CO2-uitstoot blijft de vrijstelling bestaan. Deze maatregel moet er volgens het kabinet toe leiden dat meer ondernemers zullen overstappen op een elektrische bestelauto. Koninklijke VHG spant zich - samen met andere brancheorganisaties - in om de vrijstelling in stand te houden. 

De afschaffing van de BPM-vrijstelling betekent voor ondernemers die een nieuwe diesel-bestelauto aanschaffen, een kostenverhoging van gemiddeld 42% per bestelauto.

Onderzoek
In augustus hebben we u gevraagd naar uw mening over de voorgestelde maatregel, in een gebruiksonderzoek van VNO NCW en MKB Nederland. Hieruit blijkt dat meer dan de helft van de ondernemers van mening is dat er de komende jaren geen elektrische bestelwagen op de markt is, waarmee zij hun bedrijfsactiviteiten kunnen uitvoeren. Als het kabinet haar plan om de vrijstelling van bpm af te schaffen, doorvoert, zal 48% langer doorrijden in de huidige diesel-bestelbus. Slechts 8% schaft een elektrische bus aan.

Lees meer over BPM op onze pagina 'Financiën en belastingen'. Daar vindt u adviezen en een handige rekentool om de BPM op uw nieuwe bestelwagen te berekenen. 

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org