VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

00f4778f-7016-47a9-a8fd-f47a49a3765a

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

WIA-aanvraag: wat is de rol van de werkgever?

do 07 okt 2021

Als uw medewerker bijna twee jaar ziek is, kan hij of zij een WIA-uitkering aanvragen. Om een WIA-uitkering aan te vragen zijn er diverse documenten nodig. Uw medewerker kan aan u vragen om een aantal van deze documenten aan te leveren bij UWV. Gebeurt dat te laat, dan betaalt u mogelijk langer loon door. Wat is uw rol als werkgever bij het aanvragen van een WIA-uitkering?

Re-integratieverslag
In de periode dat uw medewerker ziek is werkt u samen aan herstel. Volgens de Wet verbetering poortwachter is er een aantal tijdgebonden acties die u moet uitvoeren. Zo werkt u samen aan terugkeer op de werkvloer. Tijdens deze periode houdt u een re-integratieverslag bij. Daarin legt u vast wat u heeft gedaan om de medewerker weer aan het werk te helpen.

WIA-uitkering aanvragen
Uw medewerker vraagt zelf de WIA-uitkering aan. In de 88e ziekteweek krijgen u en uw medewerker post van UWV over het aanvragen van de WIA-uitkering. Om de aanvraag compleet in te dienen moet uw medewerker alle documenten over de re-integratie meesturen. Ook kunt u als werkgever een aantal van deze documenten online naar UWV sturen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het aanvragen van een WIA-uitkering en welke verplichtingen er zijn? Lees meer over de WIA-aanvraag, welke documenten nodig zijn en hoe u die aanlevert bij UWV.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org