VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

142daa7c-61eb-4a5d-a5d2-7c35a57d96e6

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Wat kunt u als werkgever doen om uw medewerkers tijdens deze kostencrisis te ondersteunen?

do 13 okt 2022

We hebben momenteel allen te kampen met de kostencrisis. De prijzen van brandstof, energie en alledaagse producten schieten omhoog. Dit is enorm vervelend en lastig voor u en uw medewerkers. Om u als werkgever te helpen met ideeën om uw medewerkers hierbij te ondersteunen, heeft de Koninklijke VHG een overzicht samengesteld. Hiermee kunt u, uiteraard afhankelijk van de financiële mogelijkheden, uw medewerkers helpen. 

1. Ondersteun medewerkers in financiële nood
Laat uw medewerkers weten dat u er voor ze bent bij financiële problemen. Biedt hen daarbij een Nibud-coach aan. Deze coach helpt uw medewerker om financieel gezond te blijven. Ook kan de coach u als werkgever adviseren over hoe om te gaan met de financiële situatie van medewerkers. Door uw medewerker deze hulp aan te bieden, beperkt u het risico op ziekte en dalen de administratieve kosten (bijvoorbeeld bij loonbeslag).

2. Bekijk de ruimte van de werkkostenregeling
Wat is de werkkostenregeling? Met de werkkostenregeling bepaalt u zelf wat u onbelast aan uw medewerkers vergoedt. Het bedrag dat u onbelast mag besteden, noemen we de vrije ruimte. De vrije ruimte wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. In 2022 is de vrije ruimte over uw fiscale loon tot en met € 400.000 1,7%. Over het bedrag van de loonsom boven € 400.000 is de vrije ruimte in 2022 1,18%. Dit kan van alles zijn, zoals bijvoorbeeld mobiele telefoon, cadeaubonnen, sportabonnementen, eenmalige uitkering of een fiets.

Voorbeeld 1: Als uw totale loonsom € 350.000,- bedraagt, heeft u als werkgever € 5.950 vrije ruimte om onbelast aan uw medewerkers te vergoeden.

Voorbeeld 2: Als uw totale loonsom € 450.000,- bedraagt, heeft u als werkgever € 7.390 vrije ruimte om onbelast aan uw medewerkers te vergoeden.

Meer informatie over de werkkostenregeling leest u op de website van de Belastingdienst.

3. Mobiliteitsmogelijkheden
Er zijn diverse mogelijkheden om uw medewerker financieel te ondersteunen in het woon-werkverkeer.

3.1 Mogelijkheid tot het verhogen van de reiskostenvergoeding
In artikel 39 lid 1 van de Cao voor het Hoveniersbedrijf  is opgenomen dat de medewerker een maximale reiskostenvergoeding van € 3 per dag ontvangt voor het vervoer heen en terug van zijn woning naar de vestiging, dan wel een door de werkgever aangewezen opstappunt. Gelet op het dat het een minimum-cao betreft, kunt u afhankelijk van uw financiële mogelijkheden besluiten om een hogere reiskostenvergoeding aan de medewerker uit te keren dan de cao voorschrijft.

Daarnaast is tijdens Prinsjesdag 2022 het plan bekend gemaakt dat de fiscaal vastgestelde maximale onbelaste vergoeding per kilometer per 1 januari 2023 omhoog gaat van € 0,19 naar € 0,21 en per 1 januari 2024 naar € 0,22. Deze verhogingen geven de mogelijkheid tot het maximaliseren van de fiscaal onbelaste reiskostenvergoeding.

3.2 Reizen met de fiets stimuleren
Om de hoge brandstofkosten te omzeilen, kunt u daar waar het mogelijk is ook het reizen met de fiets naar het werk stimuleren. Reizen per fiets bevordert ook nog eens de vitaliteit van de medewerkers én is een groene oplossing. Mochten medewerkers nog niet beschikken over een goede fiets, dan kunnen de onderstaande 2 opties uitkomst bieden.

3.2.1 Fiets via de Werkkostenregeling
Via de werkkostenregeling valt een fiets binnen de vrije ruimte van de WKR-regeling. Het bedrag voor de fiets mag de werkgever onbelast verstrekken aan zijn medewerkers. De fiets is dan eigendom van de medewerker. Het is dus voor een werkgever alleen nog maar zaak er op te letten dat hij binnen deze vrije ruimte blijft.

3.2.2 Fiets van de zaak
De overheid heeft de fiscale regels rond de fiets van de zaak per 1 januari 2020 sterk vereenvoudigd. De fiets van de zaak geldt voor alle soorten fietsen, dus ook voor e-bikes en speed pedelecs (fiets met geel kenteken).

Wat kost een fiets van de zaak voor de werkgever?
U kunt ervoor kiezen om zelfs fietsen aan te schaffen fietsen of te leasen via een leasemaatschappij. In geval van koop, betaalt u als werkgever zelf de aanschaf van de fiets. Daar kunnen de kosten voor  onderhoud, reparatie, verzekeringen en het opladen van elektrische fietsen nog bijkomen Wanneer u de fiets gaat leasen, dan betaalt u maandelijks een leasebedrag waar alle kosten in verwerkt zijn. De kosten die u maakt voor de fiets, kunt u aftrekken van de winstbelasting.

Wat kost een fiets van de zaak voor de medewerker?
De medewerker betaalt de fiscale bijtelling van 7% per jaar over de consumentenadviesprijs van de fiets en bijbehorende accessoires. Klik op deze tool om een proefberekening te maken.

Verder heeft de Rijksoverheid aangaande de fiets van de zaak een Q&A opgesteld.

4. Beloning
De Cao voor het Hoveniersbedrijf heeft op grond van artikel 7 lid 5 het karakter van een minimum-cao. Dat betekent dat u met de individuele medewerker van de cao afwijkende afspraken mogen worden gemaakt, mits deze voor de medewerker ten minste gelijkwaardig zijn aan hetgeen bij cao is bepaald. Hoe zou u uw medewerkers extra financieel kunnen belonen?

4.1 Hoger loon toekennen
Gelet op het feit dat het een minimum-cao betreft, kunt u besluiten om een medewerker een hoger maandloon toe te kennen dan het cao-loon.

4.2 Eenmalige uitkering toekennen
Als werkgever kunt u ook een eenmalige uitkering aan uw medewerkers toekennen. Het advies is hierbij iedereen een vast geldbedrag te geven. De medewerkers die minder verdienen (en die het waarschijnlijk ook het zwaarst hebben door de inflatie) worden op deze wijze relatief beter bedeeld dan de medewerkers met een hoger salaris. Een ander voordeel van deze optie is dat u uw medewerkers per direct financieel kunt helpen met een bepaald bedrag.

Meer informatie
Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met onze collega's van de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of 085 330 77 00. De VHG Ondernemershelpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Gerelateerde tags

Personeel

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org