VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

258e0553-0a6a-4838-884e-b1a15c704ed5

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Wijziging Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden doorgeschoven naar nieuw kabinet

do 22 apr 2021

​Eind februari 2021 heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw. In deze motie verzoeken de Kamerleden Van den Anker en Ziengs de regering om bij toelating en gebruik van gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw het oordeel van het Ctgb te volgen. 

Ook stellen zij voor de wettelijke basis alleen te gebruiken in uitzonderlijke situaties, zodat er middelen beschikbaar blijven voor de aanpak van plagen in bomen en planten, zoals de eikenprocessierups. 

Demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft in een brief aan de Tweede Kamer op de motie gereageerd. Daarin geeft zij onder andere aan dat zij zich in zal zetten voor spoedige inwerkingtreding van een wetsvoorstel om het gebruiksverbod te regelen. 

Op 14 april heeft de Tweede Kamer echter besloten dit wetsvoorstel te behandelen nadat een nieuw kabinet is aangetreden. VHG zal aandacht blijven vragen voor een snelle duidelijkheid voor de groenprofessionals.

Gerelateerde tags

Lobby

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org