VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

238f5efa-ed57-4b44-99cf-dbe5a3886f24

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Zevende VHG/CIV Groen Docentendag groot succes

do 13 okt 2022

Ruim 170 docenten bezochten vorige week donderdag, 6 oktober de VHG/CIV Docentendag die werd gehouden op de Floriade Expo in Almere. Een geweldige opkomst en mede te danken aan de vele vmbo-docenten die voor het eerst ook naar deze dag waren gekomen. Zo kon een belangrijke doelstelling worden gerealiseerd: het intensiveren van de contacten tussen vmbo-scholen, mbo-scholen en het bedrijfsleven. Onmisbaar voor actueel onderwijs en een betere instroom en doorstroom van leerlingen en studenten. 

Douwe Snoek, bestuurslid van Koninklijke VHG, haakte daar in zijn openingswoord op in. Hij schetste een geweldige toekomst voor de groene sector, ingegeven door de ontwikkelingen die op ons afkomen. Denk aan klimaatveranderingen met gevolgen als verdroging, verhogen van de zeespiegel, stevige buien, heftige temperatuurstijgingen en verzilting. "Hier ligt een grote opgave voor de groene sector", aldus Snoek. "Het maakt ons vak reuze interessant en uitdagend en dat kunnen we jongeren en hun ouders niet genoeg vertellen."

Voorbereiden werknemers

Alle uitdagingen vragen ook veel van de groenopleidingen. "Alleen in een nauwe samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven kunnen we onze toekomstige werknemers goed voorbereiden op wat er komen gaat." Douwe Snoek is niet bang dat het ontbreekt aan werk, wel aan goede mensen die het werk moeten uitvoeren. Hij pleitte ook voor verbreding van de opleidingen.

Workshops

De deelnemers konden kiezen uit negen verschillende workshops. Onderwerpen waren onder meer: exclusieve particuliere tuinen, samenwerking vmbo-bedrijfsleven, de nieuwe leerweg in het vmbo en de veranderende rol van een groenbedrijf bij de ontwikkeling van bouwprojecten.

In het oktobernummer van VHG Magazine leest u meer over deze geslaagde dag. 

Voor een sfeerimpressie vind u hier meer foto's. 


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief