VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

30025fac-0c73-4d81-974d-34645447ce82

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Zwangerschap: hoe zit het met verlof en verzuim?

do 18 nov 2021

Veel werkgevers krijgen ermee te maken: een medewerkster wordt zwanger. Als werkgever moet u dan een aantal zaken regelen. Welke regels gelden er rondom zwangerschaps- en bevallingsverlof en ziekte tijdens zwangerschap? Verzuimspecialist Sazas geeft u in dit artikel meer informatie over verlof en verzuim tijdens de zwangerschap en de wet- en regelgeving daar omheen.

Zwangerschapsverlof
Een zwangere medewerkster heeft recht op zwangerschaps- en bevallingsverlof. Het zwangerschapsverlof gaat in vanaf vier tot zes weken voor de verwachte geboorte van het kind. Uw medewerkster bepaalt zelf wanneer dit verlof ingaat en stemt dit met u af.

Uitkering door UWV
Uw medewerkster heeft recht op een zwangerschaps- en bevallingsuitkering (WAZO). Die wordt uitgekeerd door UWV aan u als werkgever, ter compensatie van het loon dat u in deze periode doorbetaalt. De uitkering duurt net zo lang als het verlof en is 100% van het dagloon, maar kan niet meer zijn dan het maximum dagloon. 

Ziekte en zwangerschap
Er is een verschil tussen ziek zijn door klachten die veroorzaakt worden door zwangerschap of bevalling, of ziek zijn door een andere oorzaak. Als uw medewerkster ziek is door haar zwangerschap of bevalling, dan kunt u als werkgever een Ziektewetuitkering voor haar aanvragen. Wordt uw medewerkster ziek tijdens de zwangerschap, maar is dit niet het gevolg van de zwangerschap of bevalling? Dan gelden de normale regels. In dat geval ontvangt u geen Ziektewetuitkering en bent u verplicht loon door te betalen.

Verzuim voorkomen
Een zwangerschap is ingrijpend en brengt bij vrouwen vaak veel vermoeidheid en lichamelijke klachten met zich mee. Om toch zo lang mogelijk goed door te kunnen werken tot aan het verlof, is het zowel voor uw medewerkster als voor u belangrijk om daar rekening mee te houden. Bijvoorbeeld door extra pauze, een werkplek anders in te richten en/of het takenpakket tijdelijk te verlichten. Zo kunt u werkstress en fysieke belasting verminderen of zelfs voorkomen. Zorg dat u op de hoogte bent van de wet- en regelgeving rondom zwangerschap, zo kunt u op tijd actie ondernemen en daarmee verzuim voorkomen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over verlof en verzuim tijdens een zwangerschap? Lees meer over waar u als werkgever mee te maken krijgt wanneer uw medewerkster zwanger is en zich ziekmeldt. 


Gerelateerde tags

Personeel

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org