VHG  |  Ondernemer  |  Onderwerpen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

9a81bcca-849a-476a-8ca0-fac2b0780b04

Auteursrecht

Auteursrecht Als u gebruik maakt van muziek of tv op het werk en kopieën maakt uit boeken, tijdschriften of andere publicaties, dan heeft u daar toestemming voor nodig van de makers en bedenkers. Die toestemming regelt u via een licentie. De vergoeding die u voor deze licentie betaalt, komt ten goede aan de bedenkers en makers van het beschermde werk. Lees meer op het ledennet.

Een vergoeding voor muziekgebruik betaalt u aan Buma/Stemra en Sena. Buma/Stemra zorgt dat componisten, tekstdichters en muziekuitgevers een vergoeding krijgen voor het gebruik van hun werk. Sena doet dit voor de uitvoerend kunstenaars en de muziekproducenten.

Voor het vertonen van tv-beelden in uw bedrijf, betaalt u een bedrag aan de stichting Videma. Videma treedt op als intermediair voor de makers van tv-programma's.

Voor fotokopieën moet u een vergoeding betalen aan de Stichting Reprorecht.

Facturen 
VHG heeft geen brancheafspraken met bovenstaande organisaties. U bent verplicht de facturen die u ontvangt te betalen, tenzij u niet voldoet aan de gestelde voorwaarden. U vindt deze op de websites van de betreffende organisaties.

Licenties aanvragen
Via Mijnlicentie.nl kunt u uw licentie voor Buma en Sena in één keer regelen. U kunt op deze site ook bekijken welke licentie(s) u nodig heeft en berekenen welk tarief hierop van toepassing is. Voor licenties van Videma en Stichting Reprorecht wordt u doorverwezen.

Klik hier voor meer informatie over auteursrecht.

Hulpmiddelen

Er zijn (nog) geen hulpmiddelen beschikbaar bij dit onderwerp.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief