VHG  |  Ondernemer  |  Onderwerpen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

0a58bb6d-6c76-424e-8dc0-8cda245af6d0

Toolkit voorkomen faalkosten

​Faalkosten, iedere ondernemer in de groene sector heeft ermee te maken. Kortgezegd zijn het alle kosten die onnodig zijn gemaakt voor het eindproduct, zoals bijvoorbeeld de aanleg van een tuin. Ze gaan direct ten koste van de marge en beïnvloeden daarmee het bedrijfsresultaat negatief.
Uit onderzoek blijkt dat het percentage faalkosten bij bedrijven in de technische dienstverlening, zoals de bedrijven in de groene sector, gemiddeld op circa 10% van de omzet ligt. Er is dus nog voldo​ende ruimte om faalkosten te beperken en de marges te vergroten! En dat kan ook, zo blijkt in de praktijk. Onder andere door beter voorraadbeheer, een betere werkvoorbereiding, meer gebruik maken van de kennis van de medewerkers in de uitvoering en een efficiëntere werkplekinrichting.

Zeker in deze periode waarin er veel vraag is, is het belangrijk om als bedrijf aandacht te besteden aan het voorkomen van faalkosten. Een hogere omzet betekent immers niet altijd een hogere winst. In de Toolkit voorkomen faalkosten krijgt u veel praktische tips om faalkosten in uw bedrijf aan te pakken.

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen voorzien van een slotje zijn alleen bestemd/toegankelijk voor leden van VHG.
Klik hier voor meer informatie over het VHG-lidmaatschap.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief