VHG  |  Ondernemer  |  Onderwerpen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

626da27b-ca1a-4cb8-b389-a381f2a99481

Coronatesten voor leden VHG

Snel op COVID-19 testen? Heeft u ook te maken met medewerkers die een week of zelfs langer niet inzetbaar zijn omdat ze thuis moeten wachten op een COVID-19 test en de uitslag daarvan? Om de nadelige (financiële) gevolgen hiervan voor u als werkgever te beperken, heeft VHG afspraken gemaakt met Zorg van de Zaak. U kunt uw medewerkers tegen betaling versneld laten testen op besmetting met het coronavirus. Dit kan op enkele vaste locaties in Nederland. Medewerkers worden snel getest en de uitslag is veelal binnen 24 uur beschikbaar. Zo kunt u uw personeel in deze tijd maximaal inzetbaar houden.
​De test kan een uitkomst zijn met het oog op de continuïteit van uw bedrijf en de veiligheid van de mensen die er werken. “De wachttijden bij de GGD’s zijn wisselend en over het algemeen wat langer”, vertelt John van Os, arts bij Zorg van de Zaak. “Als de wachttijd bij de GGD langer is dan twee dagen, dan heeft het zeker zin om via ons een COVID-19 test te laten doen. Vanaf volgende week is onze capaciteit verhoogd om aan de toenemende vraag vanuit het bedrijfsleven te voldoen. In 90% van de gevallen lukt het ons om de test versneld af te nemen en de uitslag binnen 24 uur na te test te geven.”

Betrouwbaar
Zorg van de Zaak voert de COVID-19 test uit conform de richtlijnen van het RIVM met de PCR-test (Polymerase Chain Reaction). Dit is het meest betrouwbare instrument om te bepalen of er sprake is van een COVID-19 besmetting.

Tarieven
Hier vindt u meer informatie over de gehanteerde tarieven van Zorg van de Zaak.

Meer informatie en aanvragen
Op de website van Zorg van de Zaak leest u hoe het werkt. Aanvragen kan via covid-19@zorgvandezaak.nl of door het aanvraagformulier in te vullen. Heeft u verdere vragen? Neem dan contact op met de VHG Ondernemershelpdesk via 085 - 330 77 00 of stuur een e-mail naar ondernemershelpdesk@vhg.org.

Hulpmiddelen

Er zijn (nog) geen hulpmiddelen beschikbaar bij dit onderwerp.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org