VHG  |  Ondernemer  |  Onderwerpen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

d957c1f7-8f81-4ae8-9443-ad92e0ff7508

Belastingvoordeel De Levende Tuin

Goed nieuws voor VHG-leden en uw klanten: belastingvoordeel met De Levende Tuin Investeringen in De Levende Tuin, die aantoonbaar bijdragen aan de versterking van de biodiversiteit, komen sinds 1 januari 2015 in aanmerking voor investeringsaftrek. Dit is het resultaat van actief lobbywerk van Koninklijke VHG.
​Op verzoek van VHG zijn dergelijke investeringen opgenomen in de Milieulijst die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) jaarlijks opstelt. Bedrijven die investeren in technieken/producten die op de Milieulijst staan, kunnen tot maximaal 36% van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst.

Wat heeft u daaraan als VHG-lid?
De regeling maakt het voor uw zakelijke opdrachtgevers - bijvoorbeeld bedrijvenparken met een eigen fonds (BIZ) - extra aantrekkelijk om te investeren in hun groene buitenruimte. Als hovenier kunt u hen daarbij helpen met advies, uitvoering en uiteraard onderhoud. De VHG-handleiding De Levende Tuin biedt daarvoor een handige leidraad en vele inspirerende voorbeelden. Kortom: u heeft hiermee een extra kans om u te profileren als groenprofessional voor een duurzame buitenruimte.

Hoe helpt VHG u hierbij?
VHG heeft twee folders ontwikkeld: een voor u als hovenier en een voor uw opdrachtgever. Daarin staat wat de regeling inhoudt, om welke investeringen het gaat en hoe het werkt. In de versie voor u als VHG-hovenier staat bovendien omschreven wat u kunt doen wanneer uw opdrachtgever overweegt te investeren in duurzame maatregelen. In de versie voor opdrachtgevers zijn de voordelen van een groene omgeving nog eens extra benadrukt.

Speciaal voor VHG-leden en hun opdrachtgevers heeft VHG afspraken gemaakt met de subsidieadviseurs van Grant Thornton. Zij bieden advies en ondersteuning in de procedure.

Ook in 2020 belastingvoordeel voor het vergoenen van buitenruimtes!
Investeringen in De Levende Tuin, die aantoonbaar bijdragen aan de versterking van de biodiversiteit, kunnen ook in 2020 in aanmerking komen voor extra investeringsaftrek. Dit is het resultaat van actief lobbywerk van Koninklijke VHG. Op verzoek van VHG zijn dergelijke investeringen al sinds enkele jaren opgenomen in de Milieulijst die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) jaarlijks opstelt. Lees meer

Bedrijven die investeren in technieken/producten die op de Milieulijst staan, kunnen tot maximaal 36% van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst, naast de normale afschrijvingssystematiek. Met de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) profiteert u dus van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36%. De VAMIL-regeling biedt de mogelijkheid 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven.

Nieuw op de lijst
Naast bestaande investeringen zijn in 2019 ook nieuwe investeringen aan de Brochure en Milieulijst bijgevoegd. Dat zijn:

A 4115 Lithiumhoudende accu voor stroomvoorziening van gereedschap
F 5100 Landschapselementen voor het versterken van biodiversiteit
F 5101 Landschapselementen voor het verbeteren van de leefomstandigheden van bijen
            (nieuw)
D 6240 Apparatuur of werken voor het klimaatadaptief aanpassen van een bestaand
             bedrijfsterrein (nieuw)
A 6310 Sloophout in (onderdelen van) een werk of product
E 6311 Duurzaam beton(product) met ten minste 30% gerecyclede content
A 6312 Duurzame recyclebare bitumineuze of EPDM-dakbedekking

Meer informatie 
Voor meer informatie over de hierboven vermelde investeringen kunt u de Brochure en Milieulijst 2020 raadplegen en/of contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk. De ondernemershelpdesk is op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur geopend. 

Klik hier voor meer informatie over De Levende Tuin.Hulpmiddelen

Er zijn (nog) geen hulpmiddelen beschikbaar bij dit onderwerp.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief