VHG  |  Ondernemer  |  Onderwerpen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

f8e33cbb-01bc-4498-a069-b8147b8dc72e

Onderwijs & Arbeidsmarkt

Nationale Wedstrijd Hovenier

Jaarlijks organiseert Koninklijke VHG in samenwerking met onder andere WorldSkills Netherlands, de AOC's, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarkt en Sazas voor het mbo de Nationale Wedstrijd Hovenier en voor het vmbo de Skills Talents Wedstrijd Tuinontwerp- en aanleg. Hiermee wordt het mooie hoveniersvak in de spotlights gezet en zien jongeren hoe mooi en veelzijdig het vak van hovenier is!

​Kampioenen 2024

Na een spannende finale werd het team van Yuverta Nijmegende winnaar van de Nationale Wedstrijd Hovenier 2024 die Koninklijke VHG jaarlijks organiseert. Skip Willems en Teun Bevers mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen Hovenier 2024 noemen én maken kans om in september deel te nemen aan de internationale wedstrijden voor jonge vakmensen WorldSkills 2024 in Lyon (Frankrijk).

Vier teams van mbo-studenten streden van 9 tot en met 11 januari tijdens de Groene Sector Vakbeurs 2024 in Hardenberg om de titel van beste jeugdige hoveniers van Nederland. In drie dagen maakten zij tijdens de finale van de Nationale Wedstrijd Hovenier, die Koninklijke VHG in samenwerking met WorldSkills Netherlands organiseerde, een complete tuin. Het team van Aeres mbo Velp werd tweede, Aeres mbo Nijkerk derde en Vonk Hoorn vierde.

Namens ons bestuur en de collega’s van harte gefeliciteerd!​​​​NK Hovenier & Skills Talents Tuinontwerp en -aanleg 2024

De lat ligt hoog! Om te kwalificeren voor de finale van het Nederlands Kampioenschap Hovenier voor het mbo vinden in het najaar van 2023 kwalificatiewedstrijden plaats. Meer dan 10 teams van de aoc’s strijden om de felbegeerde tickets voor een finaleplaats. In korte tijd leggen de teams een complete tuin aan. 

De finale van het NK Hovenier 2024 (mbo) vond plaats tijdens De Groene Sector Vakbeurs 2024 op 9, 10 en 11 januari 2024. De finale voor de Skills Talents Tuinontwerp- en aanleg (vmbo) vindt plaats tijdens The Skills the Finals op 21 en 22 maart 2024 in de Brabanthallen.​

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws m.b.t. het Nederlands Kampioenschap Hovenier. 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en meld je aan voor onze nieuwsbrief & volg ons via social media! 

Hulpmiddelen

Er zijn (nog) geen hulpmiddelen beschikbaar bij dit onderwerp.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief