VHG  |  Ondernemer  |  Onderwerpen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

59e1a798-31eb-4f43-b282-09c80e54de9c

Een op de praktijk gerichte programma over het aanleggen en onderhouden van zwemvijvers en natuurzwembaden.

Het realiseren en onderhouden van een goede zwemvijver vraagt om vakkennis. Vakkennis die op dit moment voornamelijk te vinden is bij de bedrijven die deze vijvers bouwen en onderhouden. Daarom organiseert VHG Platform voor Natuurlijk Zwemwater een aantal kennisbijeenkomsten voor haar leden.
Het programma is gebaseerd op de Duitse FLL-standaard voor zwemvijverbouw, waar alle bij VHG Platform Natuurlijk Zwemwater aangesloten bedrijven gebruik van maken. 

Aan de orde komen de zwemvijver, waterbiologie, techniek, waterkwaliteit, onderhoud en regels en vergunningen. Onmisbare kennis voor wie op verantwoorde wijze een zwemvijver of natuurbad wil aanleggen. Deze kennissessies zijn samengesteld met input van specialisten uit de verschillende bedrijven. Deze mensen verzorgen ook het programma.
 
Start
Het programma duurt 6 dagdelen. Aan het begin van de kennissessies is er een oriëntatiedag waarbij enkele mooie zwemvijvers worden bezocht. Verder zijn er vijf bijeenkomsten van 15.00 uur tot 20.00 uur. Tijdens deze kennisbijeenkomsten staan de modules centraal waarover de experts vanuit de bedrijven hun kennis en ervaringen met de deelnemers komen delen. Deelnemers bereiden zich per keer thuis via e-learning zo'n twee uur voor op de bijeenkomsten. In de e-learning zijn toetsen opgenomen, zodat de deelnemers er zelf achter kunnen komen of ze de theorie snappen.

Cursuslocatie
Afhankelijk van de woonplaats van de deelnemers worden de leslocaties geselecteerd.

Kosten en aanmelding
De kosten voor deze opleiding bedragen € 900,--. Deze kosten zijn voor de vergoeding van de mensen uit de bedrijven die de kennissessies begeleiden, de locaties en de catering. De e-learning wordt u gratis aangeboden door het platform.

Het aantal deelnemers aan de sessies is beperkt. Mocht u en/of uw medewerker niet geplaatst kunnen worden, dan informeren we u tijdig hierover en kijken wij samen met u of uw medewerker op een later tijdstip ingeschreven kan worden.

Medewerkers van bedrijven die deelnemen aan VHG Platform Natuurlijk Zwemwater worden met voorrang geplaatst en vervolgens VHG-leden. Om een divers deelnemersaanbod in de opleiding te hebben, worden maximaal twee medewerkers van één bedrijf per sessie geplaatst.

Informatie
Heeft u nog vragen, dan kunt contact opnemen met Jeroen Zijlmans (j.zijlmans@vhg.org) of Ingrid Sangers (i.sangers@vhg.org), tel. 085-330 77 00.

Hulpmiddelen

Er zijn (nog) geen hulpmiddelen beschikbaar bij dit onderwerp.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org