VHG  |  Ondernemer  |  Onderwerpen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

a01e3c07-4f94-4d2b-9240-9f34f1361ccb

Een op de praktijk gerichte opleiding over het aanleggen en onderhouden van zwemvijvers en natuurzwembaden.

Het realiseren en onderhouden van een goede zwemvijver vraagt om vakkennis. Vakkennis die op dit moment voornamelijk te vinden is bij de bedrijven die deze vijvers bouwen en onderhouden.
Daarom introduceert de VHG Branche-opleiding de Basisopleiding Zwemvijvers. De opleiding is gebaseerd op de Duitse FLL-standaard voor zwemvijverbouw, waar alle bij het platform aangesloten bedrijven gebruik van maken. Aan de orde komen de zwemvijver, waterbiologie, techniek, waterkwaliteit, onderhoud en regels en vergunningen. Onmisbare kennis voor wie op verantwoorde wijze een zwemvijver of natuurbad wil aanleggen. De opleiding is samen gesteld met input van specialisten uit de verschillende bedrijven. Deze mensen verzorgen ook de opleiding. De cursus is bestemd voor mensen die al een hoveniersopleiding hebben afgerond.
 
Start opleiding
De opleiding duurt 6 dagdelen. Aan het begin van de opleiding is er een oriëntatiedag waarbij enkele mooie zwemvijvers worden bezocht. Verder zijn er vijf bijeenkomsten van 15.00 uur tot 20.00 uur. Tijdens deze bijeenkomsten staan de modules centraal waarover de experts vanuit de bedrijven hun kennis en ervaringen met de deelnemers komen delen. Deelnemers bereiden zich per keer thuis via e-learning zo'n twee uur voor op de bijeenkomsten. In de e-learning zijn toetsen opgenomen, zodat de deelnemers er zelf achter kunnen komen of ze de theorie snappen.

Cursuslocatie
Afhankelijk van de woonplaats van de deelnemers worden de leslocaties geselecteerd.

Kosten en aanmelding
De kosten voor deze opleiding bedragen € 900,--. Aanmelden kunt u via deze link. Het aantal cursusplaatsen is beperkt. Mocht uw deelnemer niet geplaatst kunnen worden dan informeren we u daarover en kijken wij of de persoon op een later tijdstip ingeschreven kan worden. Werknemers van bedrijven die deelnemen aan het platform worden met voorrang geplaatst. Om een divers deelnemersaanbod in de opleiding te hebben, worden maximaal twee werknemers van één bedrijf in de opleiding geplaatst.

Informatie
Heeft u nog vragen, dan kunt contact opnemen met Jeroen Zijlmans (j.zijlmans@vhg.org) of Ingrid Sangers (i.sangers@vhg.org), tel. 085-330 77 00.Hulpmiddelen

Er zijn (nog) geen hulpmiddelen beschikbaar bij dit onderwerp.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org