VHG  |  Ondernemer  |  Platformen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

338c6845-2862-4c6a-8877-76562b32c7da

Platform Natuurlijk Zwemwater

Platform Natuurlijk zwemwater

Bedrijven die zich toeleggen op het bouwen van zwemvijvers en natuurlijke zwembaden kunnen zich aansluiten bij dit platform.

​Promotie

VHG Platform Natuurlijk Zwemwater wil een rol spelen in het promoten van zwemvijvers in zowel particuliere tuinen als in het openbare groen. Geleerd kan worden van collega’s in Duitsland, waar men de FLL-standaard hanteert. Deze standaard is een richtlijn voor de aanleg en het onderhoud van zwembaden met biologische waterbehandeling. Het platform heeft deze FLL-standaard in het Nederlands vertaald. Door gebruik van te maken van deze richtlijn, wordt het de potentiële klant duidelijk wat een goede zwemvijver is. Daarmee kan de branche zich profileren als specialist op dit terrein.

Jaarlijks wordt binnen de Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieniers dé landelijke competitie voor de beste zwemvijver georganiseerd. De winnende Zwemvijvers van Jaar 2019, 2018 en 2017 kun je hier bekijken.

Lobby
Een andere belangrijke taak van het platform is het uitvoeren van de politieke lobby voor onderwerpen die de zwemvijverbouw betreffen. Zo heeft het platform zijn stem laten horen in de Omgevingswet waarin zwemwaterwet is opgenomen.

Internationale Organisation für naturnahe Badegewässer (IOB)

Het aanleggen van zwemvijvers is specialistisch werk. Met de oprichting van het Platform voor Natuurlijk Zwemwater binnen Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG), is er een Nederlands platform ontstaan dat zich aansluit bij de Europese organisatie op dit vakgebied: de Internationale Organisation für naturnahe Badegewässer (IOB)

Platformbegeleidingsgroep

De activiteiten van VHG Platform Natuurlijk Zwemwater worden voorbereid door een begeleidingsgroep bestaande uit een aantal ondernemers. Deze begeleidingsgroep stelt een jaarplan op inclusief een begroting voor de geplande activiteiten.

De begeleidingsgroep van VHG Platform Natuurlijk Zwemwater bestaat uit:
• Wiljan Bruggeman (Bruggeman HoveniersIOntwerpers)
• Klaas Jan Hofstra (Verhoeve Groen)
• Sander Voortman (LilyPond)
• Jorrit Zwart (Koninklijke Ginkel Groep)

Deelnemers VHG Platform Natuurlijk Zwemwater

Voor advies en praktische opdrachten kun je contact opnemen met de deelnemers van VHG Platform Natuurlijk Zwemwater bij jou in de buurt.

 

Deelnemen

VHG-leden kunnen kosteloos deelnemen aan het platform. Voor niet-leden geldt een aparte bijdrage. Voor meer informatie of vragen, neem contact op met Ingrid Sangers van VHG via i.sangers@vhg.org, tel. 085-330 77 00.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief