VHG  |  Ondernemer  |  Onderwerpen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

1f9a8f97-7796-479d-a5b9-672d7595daf9

Actuele cijfers groensector

Op zoek naar feiten, cijfers en trends uit de groenbranche? Je vindt dit op de website van Koninklijke VHG!

Wij voeren regelmatig onderzoeken uit en verzamelen actuele cijfers die relevant zijn voor de groensector. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) monitort ieder kwartaal voor VHG de ontwikkelingen en verwachtingen voor de branche. Daarmaast kunnen ondernemers in het groen met de Economische Barometer de prestaties van het bedrijf peilen en vergelijken met de prestaties van soortgelijke bedrijven.

VHG Kwartaalmonitor

De VHG kwartaalmonitor, samengesteld door het CBS, geeft een overzicht van ontwikkelingen en verwachtingen in de branche in het algemeen en deels voor VHG-leden in het bijzonder. VHG komt met deze monitor een stap dichter bij de doelstelling om meer gebruik te maken van betrouwbaar cijfermateriaal. 

Economische Barometer

De Economis​che Barometer is een peilstok waarmee ondernemers in het groen de prestaties van het bedrijf kunnen peilen en vergelijken met de prestaties van soortgelijke bedrijven.

Sinds 2014 wordt ieder kwartaal een poll aan de leden van VHG gezonden. Deze bevat slechts één vraag waarmee we het sentiment in de branche peilen. Deze vraag kunnen de leden met één enkele klik beantwoorden. Zij zien dan direct de actuele stand van de poll. Na een week ontvangen de deelnemers het totaalbeeld dat de poll heeft opgeleverd.

Daarnaast is er een jaarlijkse onderzoek. Daarmee kunnen leden de prestaties van hun bedrijf meten en vergelijken met die van branchegenoten.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je deelnemen aan de Economische Barometer? Neem dan contact op met onze collega's van de VHG Ondernemershelpdesk via 085 - 330 77 00 of stuur een mail naar ondernemershelpdesk@vhg.org.​

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen voorzien van een slotje zijn alleen bestemd/toegankelijk voor leden van VHG.
Klik hier voor meer informatie over het VHG-lidmaatschap.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief