VHG  |  Ondernemer  |  Onderwerpen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

0acd6ca9-f836-4693-b67a-ad4f0662b04c

Actuele cijfers groensector

Op zoek naar feiten, cijfers en trend uit de groenbranche op één plek? De websitie van Koninklijke VHG is de plek waar u dit vindt!

Wij doen regelmatig onderzoeken en verzamelen actuele cijfers die relevant zijn voor de groensector. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) monitort ieder kwartaal voor VHG de ontwikkelingen en verwachtingen voor de branche. Daarmaast kunnen ondernemers in het groen met de Economische Barometer de prestaties van het bedrijf peilen en vergelijken met de prestaties van soortgelijke bedrijven.

VHG Kwartaalmonitor
De VHG kwartaalmonitor, samengesteld door het CBS, geeft een overzicht van ontwikkelingen en verwachtingen in de branche in het algemeen en deels voor VHG-leden in het bijzonder. VHG komt met deze monitor een stap dichter bij de doelstelling om meer gebruik te maken van betrouwbaar cijfermateriaal. 

Economische Barometer

De Economis​che Barometer is een peilstok waarmee ondernemers in het groen de prestaties van het bedrijf kunnen peilen en vergelijken met de prestaties van soortgelijke bedrijven.

Vanaf oktober 2014 wordt ieder kwartaal een poll aan de leden van VHG gezonden. Deze bevat slechts één vraag waarmee we het sentiment in de branche peilen. Deze vraag kunnen de leden met één enkele klik beantwoorden. Zij zien dan direct de actuele stand van de poll. Na een week ontvangen de deelnemers het totaalbeeld dat de poll heeft opgeleverd.

Daarnaast is er een jaarlijkse onderzoek. Daarmee kunnen leden de prestaties van hun bedrijf meten en vergelijken met die van branchegenoten.

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u deelnemen aan de Economische Barometer? Neem dan contact op met onze collega's van de VHG Ondernemershelpdesk via 085 - 330 77 00 of stuur een mail naar ondernemershelpdesk@vhg.org.​

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org