VHG  |  Ondernemer  |  Onderwerpen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

821d66c3-ddd6-4dbf-96dd-d5549555ad4c

Een haalbare transitie naar zero emissie

Als sector maken we de wereld mooier. Dat willen – en moeten - we ook schoon doen. Maar de transitie naar schoon en emissieloos werken moet haalbaar zijn voor ondernemers. Daar werken we o.a. aan in De Groene Koers, gezamenlijk met andere partijen. Verder vragen we in de Tweede Kamer en bij ministeries aandacht voor onze sector als het gaat om de subsidie voor verduurzaming van materieel.

​We streven ernaar om deze transitie op een betaalbare en haalbare manier uit te voeren, waarbij we duurzame oplossingen omarmen en implementeren. Kernwaarden bij dit doel zijn: Ambitie, Beschikbaarheid, Betaalbaarheid.

Direct naar de website van het samenwerkingsverband De Groene Koers!29 gemeenten stellen vanaf 1 januari 2025 een Zero-emissiezone (ZE-zone). Dit betekent dat bestel- en vrachtauto’s in de ZE-zone vanaf 1 januari 2025 uitstootvrij moeten zijn. Voor een aantal voertuigcategorieën is er tot 2030 een overgangsregeling, geldt er voor sommige voertuigcategorieën een vrijstelling en komen er ontheffingen. Alles over deze zones vind je via onderstaande link. Ook kun je daar op basis van je kenteken een check doen.

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen voorzien van een slotje zijn alleen bestemd/toegankelijk voor leden van VHG.
Klik hier voor meer informatie over het VHG-lidmaatschap.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief