VHG  |  Ondernemer  |  Onderwerpen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

89844702-af91-4934-ab5b-be6a0a3c772d

Familiestatuut

Een familiebedrijf? Stel een familiestatuut op! Veel hoveniersbedrijven zijn familiebedrijven. Formeel betekent dit dat (een aanzienlijk deel van) het bedrijf wordt beheerd door leden van een familie (ouders en kinderen, broers en zussen, neven en nichten etc.). Familiebanden zorgen voor een automatische verbondenheid wanneer er gezamenlijk ondernomen wordt.
​​​​Dat heeft voordelen, maar kan ook voor spanningen zorgen. Oorzaak hiervan is vaak dat  bepaalde zaken (taken, verwachtingen e.d.) niet worden uitgesproken en er dus onduidelijkheden zijn. Helaas zijn hier voldoende praktijkvoorbeelden van.

Het is dus belangrijk om als familie vast te leggen hoe je met elkaar wilt ondernemen. Wat is onze gezamenlijke filosofie en welke spelregels spreken we met elkaar af? Al deze afspraken zijn vast te leggen in een familiestatuut.

Hiernaast kunt een informatiebrochure over het familiestatuut en een bijbehorend voorb​eeld van een fictief hoveniersbedrijf downloaden. U krijgt dan een goed beeld van een familiestatuut en hoe deze voor u eruit kan zien. Uiteraard kan de inhoud van het familiestatuut voor elk bedrijf anders zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via 085 - 330 77 00 of ondernemershelpdesk@vhg.org .

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen voorzien van een slotje zijn alleen bestemd/toegankelijk voor leden van VHG.
Klik hier voor meer informatie over het VHG-lidmaatschap.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org