VHG  |  Ondernemer  |  Onderwerpen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

eb07793c-6aab-4542-81c1-67a158a3c6d5

Familiestatuut

Een familiebedrijf? Stel een familiestatuut op! Veel hoveniersbedrijven zijn familiebedrijven. Formeel betekent dit dat (een aanzienlijk deel van) het bedrijf wordt beheerd door leden van een familie (ouders en kinderen, broers en zussen, neven en nichten etc.). Familiebanden zorgen voor een automatische verbondenheid wanneer er gezamenlijk ondernomen wordt.
​​​​Dat heeft voordelen, maar kan ook voor spanningen zorgen. Oorzaak hiervan is vaak dat  bepaalde zaken (taken, verwachtingen e.d.) niet worden uitgesproken en er dus onduidelijkheden zijn. Helaas zijn hier voldoende praktijkvoorbeelden van.

Het is dus belangrijk om als familie vast te leggen hoe je met elkaar wilt ondernemen. Wat is onze gezamenlijke filosofie en welke spelregels spreken we met elkaar af? Al deze afspraken zijn vast te leggen in een familiestatuut.

Hiernaast vind je een informatiebrochure over het familiestatuut en een bijbehorend voorb​eeld van een fictief hoveniersbedrijf. Je krijgt een goed beeld van een familiestatuut en hoe deze voor jou eruit kan zien. Uiteraard kan de inhoud van het familiestatuut voor elk bedrijf anders zijn.

Meer informatie?

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met onze collega's van de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of 085 330 77 00.

De VHG Ondernemershelpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen voorzien van een slotje zijn alleen bestemd/toegankelijk voor leden van VHG.
Klik hier voor meer informatie over het VHG-lidmaatschap.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief