VHG  |  Ondernemer  |  Onderwerpen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

89a796c6-2a18-4bc6-bf9f-9cbb57c94597

​Werken aan duurzame inzetbaarheid

De juiste mensen aantrekken en ervoor zorgen dat ze optimaal blijven presteren, voor zichzelf en voor jouw organisatie, daarmee maak je het verschil. Investeren loont. Duurzame inzetbaarheid is een blijk van goed werkgeverschap. Dit maakt jouw organisatie aantrekkelijk voor het werven en behouden van goed personeel. Zo waarborg je de continuïteit en de kwaliteit van jouw dienstverlening.

De juiste mensen aantrekken en ervoor zorgen dat ze optimaal blijven presteren, voor zichzelf en voor jouw organisatie, daarmee maak je het verschil. Investeren loont. Duurzame inzetbaarheid is een blijk van goed werkgeverschap. Dit maakt jouw organisatie aantrekkelijk voor het werven en behouden van goed personeel. Zo waarborg je de continuïteit en de kwaliteit van jouw dienstverlening.


We zullen steeds langer gaan doorwerken, waardoor de gemiddelde leeftijd op de werkvloer aanzienlijk stijgt. Maar het is niet vanzelfsprekend dat iedereen deze langere carrière ook zomaar aankan. Of dit daadwerkelijk lukt hangt onder andere samen met het soort werk dat je altijd gedaan hebt, jouw gezondheid en vitaliteit en hoe goed je je aan de steeds veranderende omstandigheden hebt weten aan te passen.


Na je 45e levensjaar heeft zwaar lichamelijk werk namelijk een steeds grotere impact op jouw gezondheid. Vooral lager opgeleiden blijken het daarnaast moeilijk te vinden technologische en sociale ontwikkelingen te volgen, zich nieuwe taken eigen te maken of naar andere functies om te scholen. De hogere pensioenleeftijd voelt daarmee voor veel groene medewerkers als onhaalbaar.

Bedrijven die hieraan aandacht geven en werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, hebben daar direct voordeel van. Het zorgt namelijk voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim, meer kwaliteit en een hogere arbeidsproductiviteit.

Investeren in duurzame inzetbaarheid zorgt binnen kleine ondernemingen voor een waardevolle en langdurigere relatie tussen werkgever en werknemer. Dit voorkomt bijvoorbeeld dure en tijdrovende personeelswisselingen en geeft de medewerker rust en de ruimte om zich te ontwikkelen.

Voor grote(re) bedrijven geldt verder dat investeren in duurzame inzetbaarheid de “turbulentie” in de organisatie kan verminderen. Door te investeren in de balans tussen werkvermogen en inzetbaarheid stimuleert het bedrijf haar medewerkers te blijven aansluiten bij ontwikkelingen en blijft groei van de onderneming mogelijk.

Vitale Hoveniers

#vitalehoveniers is een initiatief van sociale partners in de Hovenierssector en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het fonds Colland Arbeidsmarkt. Dit is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Agrarisch en Groen.

​Centraal in dit project staat het platform vitalehoveniers.nl​. Op deze website vind je een divers aanbod:

  • (gratis) trainingen en opleidingen voor mensen in de sector of die in de sector willen werken;
  • programma’s zoals ‘Praktisch of Operationeel leidinggeven’, ‘Sterk in je Werk’ om je eigen regie en persoonlijk leiderschap te ontwikkelen en nog veel meer;
  • informatie over de seniorenregeling en Regeling Vervroegd Uittreden (RVU);
  • praktische tips over wat je als werknemer, werkgever of collega’s kunt doen om vitaal te blijven in het werk.​


Vragen of meer weten?

​Heb je nog vragen? Neem dan contact op met VHG Ondernemershelpdesk, tel. 085 - 330 77 00 of ondernemershelpdesk@vhg.org of via het contactformulier op de website.

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen voorzien van een slotje zijn alleen bestemd/toegankelijk voor leden van VHG.
Klik hier voor meer informatie over het VHG-lidmaatschap.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief