VHG  |  Ondernemer  |  Onderwerpen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

ec49234a-6991-4787-a02b-dd03f9b6ebba

Reglementen

Veel afspraken die met het personeel worden gemaakt, hoeven niet in de arbeidsovereenkomst te worden opgenomen. Sommige zaken kunnen meer algemeen van aard zijn en kunnen daarom worden geregeld in een bedrijfsreglement in combinatie met een huishoudelijk reglement.

Onder huishoudelijke regels kunnen afspraken worden vastgelegd die de orde betreffen. Het huishoudelijk reglement is bedoeld om een veilige en gezonde werkomgeving te bevorderen. Daarom bevat het reglement ondermeer kledingvoorschriften, voorschriften omtrent de veiligheid, gebruik van bedrijfsmiddelen. Dit deel van het bedrijfsreglement kan ook eenzijdig door de werkgever worden gewijzigd.

Omdat het personeelsreg​lement mogelijk een wijziging van de arbeidsvoorwaarden met zich meebrengt, moet de werknemer zich ermee akkoord verklaren door ondertekening van de betreffende brief. Doet de werknemer dat niet, dan kunnen de regels uit het personeelsreglement in principe niet op deze werknemer worden toegepast.

Om het bedrijfsreglement van toepassing te laten zijn op een individuele relatie met de werknemer is het raadzaam in de arbeidsovereenkomst op te nemen dat het bedrijfsreglement van toepassing is op de arbeidsrelatie en er een onlosmakelijk deel van uitmaakt. Door de ondertekening van de arbeidsovereenkomst stemt de werknemer ook in met de inhoud van het reglement.

Bij bestaande overeenkomsten kan door middel van een brief het bedrijfsreglement van toepassing worden verklaard.

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen voorzien van een slotje zijn alleen bestemd/toegankelijk voor leden van VHG.
Klik hier voor meer informatie over het VHG-lidmaatschap.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief