VHG  |  Ondernemer  |  Hulpmiddelen  |  Info

Skip Navigation LinksDetails

"Voor ondernemers in het groen"

9c9880d9-a0a3-4e5a-87f0-3c6107d69641

VHG Hulpmiddelen

Hulp nodig bij uw bedrijfsvoering? Alle praktische hulpmiddelen op een rij. Verfijn op thema en onderwerp om te vinden wat u nodig heeft.

Aankomend Projectleider

​Vakman, klaar voor je volgende stap én zin een leidinggevende groenblauwe carrière? Geen zin om de hele dag op school te zitten maar juist te leren vanuit jouw dagelijks werk? Dan past de VHG branche-opleiding Aankomend projectleider echt bij ​​​jou.​

Je kunt de opleiding prima combineren met je huidige baan in de groensector, want de lessen vinden plaats in de avonduren.

Deze opleiding hebben we ontwikkeld op verzoek van het bedrijfsleven: een perfecte aansluiting op de praktijk dus!​​

Voor wie ​is deze opleiding?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die bij een hoveniers- of groenvoorzieningsbedrijf werkt, vaktechnisch goed is onderlegd en een leidinggevende functie ambieert. Voorwaarde om te starten met de opleiding Aankomend Projectleider is het VHG branchediploma Vakbekwaam Hovenier of een MBO opleiding op niveau 3.

Wat ga je leren?

De VHG branche-opleiding Aankomend Projectleider bestaat uit twee leerjaren. De lesstof is opgebouwd vanuit thema’s . De thema’s die we behandelen zijn:

  • Introductie
  • Circulair en natuurinclusief
  • Bedrijfs- en projectorganisatie
  • ICT, GIS, automatiseringbedrijfsprocessen 
  • Communicatie en relatiebeheer
  • Projectbeheersing en zorg 

Kijk hier voor een introductie over het programma.​

Opbouw, werkwijze en leerroute

In deze opleiding leer je blauw / groene projecten te organiseren en aan te sturen. Met kennis van de actuele branche ontwikkelingen. De opleiding wordt getoetst met tussentijdse examen opdrachten per thema. De opleiding vindt plaats in de avonduren.

Bekijk hier een introductievideo.

Afronding en vervolg

Als je slaagt voor het tweede jaar, ontvang je het branchediploma Aankomend Projectleider. Dit diploma is erkend door de branchevereniging VHG.

Na het afronden van deze opleiding kun je aan de slag als uitvoerder, projectleider, voorman, of beheerder bij een hoveniersbedrijf, groenvoorzieningsbedrijf of een gemeente. Dit is sterk afhankelijk van de bedrijfsgrootte.​

Data & Locaties

De opleiding duurt twee jaar. In elk jaar worden circa 120 begeleide opleidingsuren gegeven (20 dagen x 6 uur). Ter voorbereiding op de begeleide opleidingsuren wordt van je verwacht dat je een deel van de theorie zelf doorwerkt. Dit zal je ongeveer 4 tot 8 uur per week kosten, afhankelijk van je voorkennis.

Je verdeelt je totale opleidingstijd over de thema’s. We hebben in deze afbeelding aangegeven hoeveel procent van je tijd je ongeveer aan elk thema zult moeten besteden.​​

Kosten & Investering

De onderwijsinstelling bepaalt het tarief. Houdt rekening met een bedrag van ca. €4.600,- exclusief btw en studiemateriaal.

Subsidie

​Voor de VHG Branche-opleiding zijn er subsidiemogelijkheden via Colland Arbeidsmarkt. Kijk hier voor meer informatie.​

Gerelateerde info

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Lees verder op de onderwerppagina
Opleidingen, trainingen en cursussen / VHG Branche-opleiding

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief