VHG  |  Ondernemer  |  Hulpmiddelen  |  Info

Skip Navigation LinksDetails

"Voor ondernemers in het groen"

6eb66555-08de-49eb-ab8a-e71059b8dbab

VHG Hulpmiddelen

Hulp nodig bij uw bedrijfsvoering? Alle praktische hulpmiddelen op een rij. Verfijn op thema en onderwerp om te vinden wat u nodig heeft.

Tekort aan Hoveniers (Uitzending 25 februari 2021 SBS6)

​Het was een item over het tekort aan werknemers in de hovenierssector. Lukas en Jayden die aan het werk waren in de duurzame tuin in Oosterbeek, zijn vanaf het eigen groene vmbo doorgestroomd naar de hoveniersopleiding bij Aeres MBO Velp. Jayden antwoordde op de vraag van de verslaggeefster over de grote vraag naar vakmensen: "daar word ik wel heel vrolijk van, het is echt mooi werk en fijn dat er wat te doen is!"

Hans Willem Brussee van hoveniersbedrijf De Groene Vingers gaf aan dat, mede door corona, er veel vraag is om tuinen te laten ontwerpen en aanleggen: 'we moeten wel eens nee zeggen op dit moment, zo druk is het!" Jeroen Zijlmans van de VHG Branchevereniging zegt in de uitzending dat vorig jaar de groei van de studenten in de sector is gestegen met bijna 50%. Dit valt deels te verklaren door het succes van de Groene Hotspots, waar Aeres Velp er één van is. Groene hotspots zijn speciaal opgezet om de doorstroom van het groene vmbo naar het groene mbo te bevorderen maar ook om beter samen te werken met de praktijkbedrijven. Bij Aeres Velp is er plek voor nieuwe studenten in de BBL en de BOL maar ook in de avondvakopleiding Hovenier, die onder het trainingscentrum valt. 

Downloaden

Klik hier om dit hulpmiddel te downloaden.

Gerelateerde info

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Lees verder op de onderwerppagina
Opleidingen, trainingen en cursussen / Groene Hotspots

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief