VHG  |  Ondernemer  |  Hulpmiddelen  |  Info

Skip Navigation LinksDetails

"Voor ondernemers in het groen"

771b936f-f2d0-4649-8aaf-bd3d616d0372

VHG Hulpmiddelen

Hulp nodig bij uw bedrijfsvoering? Alle praktische hulpmiddelen op een rij. Verfijn op thema en onderwerp om te vinden wat u nodig heeft.

Wetgeving vervoer dierlijke meststoffen 2023

​Sinds 1 januari 2023 zijn de regels voor vervoer van dierlijke meststoffen veranderd. Aan de hand van vier vragen lees je wat dit betekent voor jou als hovenier. Download nu het document!

Vervoer van bijna alle dierlijke mesttransporten moet volgens 1 geautomatiseerd digitaal systeem worden verantwoord. Dit gebeurt met het digitale ‘realtime Vervoersbewijs Dierlijke Meststoffen' (rVDM) via e-Cert.nl. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van een papieren vervoersbewijs. Er is een uitzondering, voor het vervoer van dierlijke meststoffen van hoveniers naar particulieren is geen rVDM registratie nodig. Hoveniers moeten wel beschikken over een KvK of registratienummer. Let op: deze vrijstelling geldt dus niet voor vervoer van dierlijke meststoffen van hoveniers naar bedrijfsklanten. Daarvoor moet wel vervoer door een geregistreerd intermediair met rVDM voor plaatsvinden. 

Meer informatie?

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met onze collega's van de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of 085 330 77 00.

De VHG Ondernemershelpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Downloaden

Klik hier om dit hulpmiddel te downloaden.

Gerelateerde info

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Lees verder op de onderwerppagina
Wet- en regelgeving / Algemeen

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief