VHG  |  Ondernemer  |  Hulpmiddelen  |  Info

Skip Navigation LinksDetails

"Voor ondernemers in het groen"

ca5a2899-8b5f-4785-b32c-cc22e7aad0d6

VHG Hulpmiddelen

Hulp nodig bij uw bedrijfsvoering? Alle praktische hulpmiddelen op een rij. Verfijn op thema en onderwerp om te vinden wat u nodig heeft.

Handleiding De Levende Openbare Ruimte - online versie

​Groen in de openbare ruimte. Het is niet alleen mooi, maar draagt ook bij aan onze leefomgeving. Maar hoe richt je een toekomstbestendige, gezonde, leefbare stad in? Welk groen pas je waar toe? Dit en meer is te vinden in de Handleiding De Levende Openbare Ruimte. Een rijk geïllustreerd boekwerk vol inspirerende praktijkvoorbeelden voor toekomstbestendige gezonde en leefbare steden. Goed voor mens, klimaat, natuur en economie. Over groen dat bijdraagt aan het integraal aanpakken van de maatschappelijke uitdagingen op het gebied van waterberging, hittestress, gezondheid, biodiversiteit en circulariteit.

De handleiding is bedoeld om provincies, gemeenten, waterschappen, opdrachtgevers, landschapsarchitecten en groenprofessionals te helpen en inspireren bij het integraal ontwerpen, aanleggen en beheren van levende openbare ruimten. Als groenprofessional vind je in deze handleiding tal van ideeën om hun ontwerpen aan te vullen en opdrachtgevers te helpen en te enthousiasmeren. De meer dan 500 voorbeelden van gerealiseerde projecten en toepassingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en ervaringen uit de praktijk. 

Vragen?

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met onze collega's van de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of 085 330 77 00.

De VHG Ondernemershelpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Downloaden

Klik hier om dit hulpmiddel te downloaden.

Gerelateerde info

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Lees verder op de onderwerppagina
Publicaties online inzien en bestellen / De Levende Openbare Ruimte

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief