VHG  |  Ondernemer  |  Onderwerpen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

f5326e0b-b920-4410-8e5e-75a2fe3cbdaf

Koop en verkoop van uw bedrijf

Het kopen of verkopen van een bedrijf is een spannend, maar tegelijkertijd ook een ingewikkeld en langdurig proces. Voor u begint aan de aankoop van een bedrijf of verkoop van uw bedrijf moet u een aantal zaken op een rijtje zetten.
Denk aan zaken als wat de kracht en de zwakte van uw bedrijf is? En wat wilt u over tien jaar bereikt wilt hebben? Bovendien moet u de vraag beantwoorden of verkoop of een overname daadwerkelijk noodzakelijk is. Bereikt u hetzelfde doel door zelf uw bedrijf verder op te bouwen, zelf een nieuw bedrijf op te starten of door wellicht een alliantie met een derde partij aan te gaan? Wanneer u uw bedrijf verkoopt om van een welverdiend pensioen te genieten of geheel iets ander te doen, speelt hoofdzakelijk het bepalen van de waarde van uw bedrijf en de wijze van overdracht een rol. Indien u een bedrijf wilt kopen moeten u vooraf ook bepalen hoeveel kapitaal u kunt vrijmaken en hoe u aan dit kapitaal komt.

Bij het kopen van een bedrijf of verkopen van uw bedrijf stuit u daarnaast ook op meerdere fiscale- en juridische vraagstukken. In dergelijke gevallen adviseren de collega's van de VHG-Ondernemershelpdesk om ook advies van professionals, die thuis zijn in deze vraagstukken, in te winnen. Zij verstrekken deze adviezen niet kosteloos, maar resulteren veelal in een betere overnameprijs of een slimme financiële of fiscale constructie.

Aanmelden koop/ verkoop bedrijf
Via de rubriek ‘Koop & Verkoop van be​drijven’ kunnen VHG-leden middels een advertentie te kennen geven of zij hun bedrijf willen verkopen of dat zij interesse hebben om een bedrijf over te nemen. Deze advertenties worden beheerd door de VHG-Ondernemershelpdesk. In geval van een match of interesse van buitenaf worden de kopende- en verkopende partij met wederzijds goedvinden door de VHG-Ondernemershelpdesk met elkaar in contact gebracht. 

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met de collega's van de VHG Ondernemershelpdesk via telefoonnummer 085 - 330 77 00 of per e-mail ondernemershelpdesk@vhg.org.

Hieronder ziet u bedrijven die te koop staan:
Op dit moment is de volgende informatie van te koop aangeboden bedrijven beschikbaar.

  • Wegens gebrek aan opvolging wordt een goedlopendbedrijf in het oosten van het land te koop aangeboden. Voor meer informatie over dit bedrijf, klik hier of mail m.wichman@vhg.org

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org