VHG  |  Ondernemer  |  Hulpmiddelen  |  Info

Skip Navigation LinksDetails

"Voor ondernemers in het groen"

9c8e52b2-e1b2-47dd-a6a2-cf144ff5af0b

VHG Hulpmiddelen

Hulp nodig bij uw bedrijfsvoering? Alle praktische hulpmiddelen op een rij. Verfijn op thema en onderwerp om te vinden wat u nodig heeft.

VHG-Bedrijfsovername Nu of later

​Het is dan ook van groot belang dat de verkoop goed wordt geregeld. Een goede voorbereiding leidt doorgaans tot een financiële meerwaarde en dat komt tot uiting in de verkoopprijs. Een bedrijfsoverdracht is niet alleen een
ingrijpend proces voor de ondernemer, maar ook voor de belanghebbenden rondom het bedrijf. Strubbelingen met de familie, financiële, fiscale en juridische problemen zorgen soms voor drempels in het overnameproces. De continuïteit van het bedrijf mag natuurlijk niet lijden onder het proces om uw bedrijf te verkopen. We spreken van een bedrijfsopvolging als het bedrijf aan een opvolger uit de eigen kring (familielid en/of medewerker) wordt overgedragen. Wat de aanleiding of het moment van overdracht ook mag zijn, elke overname en opvolging kent diverse fasen en stappen. Om hierin overzicht te krijgen, is het hiernavolgende stappenplan in kaart gebracht. Ook als u reeds bent begonnen met uw opvolgings- of overnameproces, kunt u het stappenplan als checklist of marsroute gebruiken.

Downloaden 

Klik hier om dit hulpmiddel te downloaden.

Dit hulpmiddel is alleen bestemd/toegankelijk voor leden van VHG.
Wilt u meer informatie over het lidmaatschap of lid worden, klik hier.

Gerelateerde info

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Lees verder op de onderwerppagina
Bedrijfsbeëindiging en (ver)koop bedrijven / Algemeen

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org