VHG  |  Ondernemer  |  Onderwerpen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

0fa6f0c4-54bf-469d-b89e-029d03bf2fb5

Personeelsbeleid

​Personeelsbeleid wordt steeds belangrijker binnen uw bedrijfsvoering. De arbeidsmarkt is grillig en ontwikkelingen als vergrijzing en ontgroening zorgen ervoor dat de krapte op de arbeidsmarkt verder toeneemt.

In de praktijk zijn veel bedrijven voornamelijk druk met het primaire proces, het uitvoeren van werkzaamheden voor opdrachtgevers. Een gedegen personeelsbeleid blijft dan vaak onderbelicht.

Het opstellen van personeelsbeleid begint met het formuleren van een heldere missie en visie. Als u die heeft gevonden, dan dient u de medewerkers vooral goed te betrekken bij de diverse bedrijfsprocessen. Als u een excellente onderneming wilt zijn, dan houdt u in het kader van goed werkgeverschap bij uw personeelsbeleid rekening met alle aspecten van de organisatie: de cultuur, historie, klanten, concurrenten, regio, wet- en regelgeving, waarden en normen etc. Een dergelijke aanpak zal zich terugbetalen.

Om in beeld te brengen op welke onderdeel uw personeelsbeleid nog beter kan heeft de VHG Ondernemershelpdesk een praktisch hulpmiddel ontwikkeld, namelijk de scan Personeelsbeleid. Nadat u deze scan heeft ingevuld krijgt u van de VHG Ondernemershelpdesk persoonlijk advies en hulpmiddelen aangereikt waarmee u uw personeelsbeleid verder kunt verbeteren.

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen voorzien van een slotje zijn alleen bestemd/toegankelijk voor leden van VHG.
Klik hier voor meer informatie over het VHG-lidmaatschap.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief