VHG  |  Ondernemer  |  Onderwerpen  |  Info

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

2c9ebb5c-9bfc-4895-9233-eaf530538560

De Levende Openbare Ruimte

Groen in de openbare ruimte. Het is niet alleen mooi, maar draagt ook bij aan onze leefomgeving. Maar hoe richt je een toekomstbestendige, gezonde, leefbare stad in? Welk groen pas je waar toe? Dit en meer is te vinden in de Handleiding De Levende Openbare Ruimte. Een rijk geïllustreerd boekwerk vol inspirerende praktijkvoorbeelden voor toekomstbestendige gezonde en leefbare steden. Goed voor mens, klimaat, natuur en economie. Over groen dat bijdraagt aan het integraal aanpakken van de maatschappelijke uitdagingen op het gebied van waterberging, hittestress, gezondheid, biodiversiteit en circulariteit.
De handleiding is bedoeld om provincies, gemeenten, waterschappen, opdrachtgevers, landschapsarchitecten en groenprofessionals te helpen en inspireren bij het integraal ontwerpen, aanleggen en beheren van levende openbare ruimten. Als groenprofessional vind je in deze handleiding tal van ideeën om hun ontwerpen aan te vullen en opdrachtgevers te helpen en te enthousiasmeren. De meer dan 500 voorbeelden van gerealiseerde projecten en toepassingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en ervaringen uit de praktijk. 

De handleiding is ontwikkeld en samengesteld door groene conceptontwikkelaar Kim van der Leest, met input van vooraanstaande wetenschappers, landschapsarchitecten, groenprofessionals, gemeenten, provincies en diverse organisaties waaronder NL Greenlabel.

Bekijk de digitale versie van de handleiding De Levende Openbare Ruimte


 Ook kun je de papieren versie van de handleiding De Levende Openbare Ruimte bestellen. Klik hier!

Bekijk ook hier de video over de handleiding De Levende Openbare Ruimte.

 


Benieuwd naar meer!

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen voorzien van een slotje zijn alleen bestemd/toegankelijk voor leden van VHG.
Klik hier voor meer informatie over het VHG-lidmaatschap.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief