VHG  |  Ondernemer  |  Hulpmiddelen  |  Info

Skip Navigation LinksDetails

"Voor ondernemers in het groen"

e82343a9-85d0-43ab-bf97-bca39bb8e70c

VHG Hulpmiddelen

Hulp nodig bij uw bedrijfsvoering? Alle praktische hulpmiddelen op een rij. Verfijn op thema en onderwerp om te vinden wat u nodig heeft.

Factsheet Grens overschrijdend gedrag

Grensoverschrijdend gedrag: hoe herkent u het en wat kunt u als werkgever doen? U leest het in deze factsheet.


‘Binnen ons bedrijf gebeurt zoiets niet’ Maar misschien ook wel: binnen alle soorten bedrijven en organisaties komt ongewenst en grensoverschrijdend gedrag voor. Van pesten en discriminatie tot aan seksuele intimidatie en agressie. Het is soms lastig te herkennen. In de factsheet vindt u enkele voorbeelden en links naar meer situaties, met tips hoe u deze kunt herkennen.

Gevolgen

De gevolgen van grensoverschrijdend gedrag kunnen verstrekkend zijn, zowel voor de slachtoffers als voor uw organisatie. Denk aan meer verzuim en uitval, een hoger personeelsverloop en minder productiviteit.

Wat u kunt doen

Als werkgever streeft u ongetwijfeld naar een werkomgeving waarin alle medewerkers zich veilig voelen. Bovendien heeft u ook een wettelijke verantwoordelijkheid op dat gebied. In het infoblad leest u wat u kunt doen. Ook hebben we een aantal links naar handige documenten voor u op een rij gezet. 

Hulp nodig?

Met de tips en adviezen in dit infoblad levert u een belangrijke bijdrage aan een gezonde en veilige werkomgeving. Heeft u daar hulp bij nodig? Onze collega’s van de Ondernemershelpdesk staan voor u klaar.

U kunt ons bereiken via ondernemershelpdesk@vhg.org of 085 330 77 00. De VHG Ondernemershelpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Downloaden 

Klik hier om dit hulpmiddel te downloaden.

Dit hulpmiddel is alleen bestemd/toegankelijk voor leden van VHG.
Wilt u meer informatie over het lidmaatschap of lid worden, klik hier.

Gerelateerde info

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Lees verder op de onderwerppagina
Personeel /

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief