VHG  |  Ondernemer  |  Hulpmiddelen  |  Info

Skip Navigation LinksDetails

"Voor ondernemers in het groen"

d5b5b067-2f08-4de1-a339-6f879fa391e7

VHG Hulpmiddelen

Hulp nodig bij uw bedrijfsvoering? Alle praktische hulpmiddelen op een rij. Verfijn op thema en onderwerp om te vinden wat u nodig heeft.

Bpm berekenen bestelauto vanaf 2025

Tijdens Prinsjesdag 2022 is bekend geworden dat de BPM-vrijstelling vanaf 2025 wordt afgeschaft. Het gaat dan om bestelauto’s met een fossiele verbrandingsmotor. Voor bestelauto’s zonder CO2-uitstoot blijft de vrijstelling bestaan. Deze maatregel moet er volgens het kabinet toe leiden dat meer ondernemers zullen overstappen op een elektrische bestelauto. Wat betekent dit voor u als ondernemer?​


Wat is BPM?

BPM is de afkorting van 'Belasting van Personenauto's en motorrijwielen'. Het is de extra belasting die je betaalt bij aankoop van een (bestel)auto of motorfiets. Voor bestelauto's die minstens 10% zakelijk worden gebruikt, bestaat voor ondernemers een vrijstelling. 

Rekentool

Met de rekentool bereken je de bpm op uw bestelauto vanaf 2025. Hierdoor kun je de afweging maken wat de afschaffing van de BPM-vrijstelling voor jou als ondernemer kan betekenen, mocht deze maatregel definitief worden. 2024 is in dat geval het laatste jaar waarin je gebruik kunt maken van de vrijstelling. Kun je de aanschaf van een nieuwe bestelbus naar voren halen? En is elektrisch vervoer voor jou een goed alternatief? 

Wil je hierover van gedachten wisselen met onze collega’s van de VHG Ondernemershelpdesk? Je kunt ons bereiken via (085) 330 77 00 of stuur een e-mail naar ondernemershelpdesk@vhg.org
Downloaden 

Klik hier om dit hulpmiddel te downloaden.

Dit hulpmiddel is alleen bestemd/toegankelijk voor leden van VHG.
Wilt u meer informatie over het lidmaatschap of lid worden, klik hier.

Gerelateerde info

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Lees verder op de onderwerppagina
Financiën en belastingen / Bpm-vrijstelling

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief