VHG  |  Ondernemer  |  Hulpmiddelen  |  Info

Skip Navigation LinksDetails

"Voor ondernemers in het groen"

b1e7f135-d308-47cc-b0f8-99eb1c8d9dd7

VHG Hulpmiddelen

Hulp nodig bij uw bedrijfsvoering? Alle praktische hulpmiddelen op een rij. Verfijn op thema en onderwerp om te vinden wat u nodig heeft.

Bpm berekenen bestelauto vanaf 2025

Tijdens Prinsjesdag 2022 is bekend geworden dat de BPM-vrijstelling vanaf 2025 wordt afgeschaft. Het gaat dan om bestelauto’s met een fossiele verbrandingsmotor. Voor bestelauto’s zonder CO2-uitstoot blijft de vrijstelling bestaan. Deze maatregel moet er volgens het kabinet toe leiden dat meer ondernemers zullen overstappen op een elektrische bestelauto. Wat dit betekent voor u als ondernemer?​

Wat is BPM?
BPM is de afkorting van 'Belasting van Personenauto's en motorrijwielen'. Het is de extra belasting die u betaalt bij aankoop van een (bestel)auto of motorfiets. Voor bestelauto's die minstens 10% zakelijk worden gebruikt, bestaat voor ondernemers een vrijstelling. 

Rekentool
Met deze rekentool berekent u de bpm op uw bestelauto vanaf 2025. Zo kunt u de afweging maken wat de afschaffing van de BPM-vrijstelling voor u als ondernemer kan betekenen, mocht deze maatregel definitief worden. 2024 is in dat geval het laatste jaar waarin u gebruik kunt maken van de vrijstelling. Kunt u de aanschaf van een nieuwe bestelbus naar voren halen? En is elektrisch vervoer voor u een goed alternatief? 

Wilt u hierover van gedachten wisselen met onze collega’s van de VHG Ondernemershelpdesk? U kunt ons bereiken via (085) 330 77 00 of stuur een e-mail naar ondernemershelpdesk@vhg.org. Onze adviseurs helpen u graag verder! Downloaden 

Klik hier om dit hulpmiddel te downloaden.

Dit hulpmiddel is alleen bestemd/toegankelijk voor leden van VHG.
Wilt u meer informatie over het lidmaatschap of lid worden, klik hier.

Gerelateerde info

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Lees verder op de onderwerppagina
Financiën en belastingen / Bpm-vrijstelling

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org